2οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης «Μαθητές Αγορητές» 2019

Στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν το 2017 με μεγάλη επιτυχία οι 1οι  Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης με τίτλο «Μαθητές Αγορητές», που απευθύνονται σε μαθητές Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο στόχος του εκπαιδευτικού συνεδρίου είναι να δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες μαθητές να μιλήσουν για διάφορα επίκαιρα θέματα μπροστά σε κοινό, να αναπτύξουν την τεχνική του επιχειρήματος ως μέσου επικοινωνίας και επίλυσης των διαφορών, να καλλιεργήσουν την κρίση, τη διάκριση και την ορθή επιχειρηματολογία. Η εξάσκηση στη ρητορική τέχνη ενισχύει τη θετική διάθεση του μαθητή απέναντι στο σχολείο, προσφέροντας την ευκαιρία για δημιουργική μάθηση, που δίνει έμφαση στην πρωτοβουλία του μαθητή, αυξάνοντας την αυτοεκτίμησή του.

Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας των 1ων Πανελλήνιων Μαθητικών Αγώνων Ρητορικής Τέχνης «Μαθητές Αγορητές» αποφασίστηκε η διεξαγωγή του 2ου αντίστοιχου συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη, το διάστημα 02-03 Μαρτίου 2019 στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων «Απόστολος Παύλος» στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό  έγγραφο

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...