Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης 2015

Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης 

του Κολλεγίου Ανατόλια σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ

Προκριματικοί Γύροι – Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, 9:30 π.μ., Κολλέγιο Ανατόλια
Ημιτελικοί και Τελικοί Γύροι – Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, 2:00 μ.μ., ΝΟΗΣΙΣ

Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιούνται στο Κολλέγιο Ανατόλια  οι προκριματικοί αγώνες του Διαγωνισμού Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης. Ο διαγωνισμός θα έχει χαρακτήρα πρωταθλήματος και όλες οι ομάδες θα διαγωνιστούν σε ένα παιχνίδι απλών πόντων και σε ένα παιχνίδι διπλών πόντων. Μετά την κατάταξή τους 12 ομάδες Γυμνασίου και 12 ομάδες Λυκείου θα διαγωνιστούν την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου στους ημιτελικούς και τους τελικούς αγώνες στο ΝΟΗΣΙΣ. Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από το Κολλέγιο Ανατόλια σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ ? Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας και σε αυτόν μπορούν να συμμετάσχουν τριμελείς ομάδες μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου. Ο μέγιστος αριθμός ομάδων που θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό είναι 144.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα βασίζεται στην αντίληψη και την ορθολογική σκέψη με στόχο την επίλυση μαθηματικών και λογικών γρίφων χωρίς να προϋποθέτει γνώση συγκεκριμένων θεμάτων ή προετοιμασία. Η επίλυση λογικών γρίφων θεωρείται διεθνώς μία ουσιαστική και συναρπαστική διαδικασία μάθησης, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τα μαθηματικά και την καλλιέργεια δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων.

Ο Διαγωνισμός είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και τελεί υπό την αιγίδα του Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Κολλεγίου Ανατόλια (ACSTAC) το οποίο είναι πιστοποιημένο από το CERN. Επιπλέον, τελεί υπό την αιγίδα της Καγκουρό Ελλάς η οποία εκπροσωπεί και διενεργεί στην Ελλάδα τον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό».
Για τους προκριματικούς γύρους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015 πατώντας εδώ.

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί τις παρακάτω ημέρες:

?    Προκριματικοί Γύροι: Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, στις 9.30, στο Κολλέγιο Ανατόλια.
?    Ημιτελικοί Γύροι: Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, στις 2:00 μ.μ. στο ΝΟΗΣΙΣ.
?    Τελικοί Διαγωνισμοί: Κυριακή 8 Φεβρουαρίου στις 6:30 μ.μ. στο ΝΟΗΣΙΣ.

Η φυσική παρουσία ενός εκπαιδευτικού/συμβούλου κάθε ομάδας κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού είναι επιθυμητή, αλλά όχι απαραίτητη.

Οι δύο τριμελείς νικήτριες ομάδες (μία του Γυμνασίου και μία του Λυκείου) θα βραβευτούν στην τελετή λήξης του διαγωνισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες:
ΝΟΗΣΙΣ
karnezou@noesis.edu.gr, τηλ: 2310 483 000 (εσωτ. 121), Δρ Μαρία Καρνέζου.

Κολλέγιο Ανατόλια
vzacharo@anatolia.edu.gr, κ. Βίλλη Ζαχαροπούλου, τηλ: 2310 398 251 Δρ Χάιδω Σαμαρά & 2310 398 310, κ. Κάτια Μωραΐτη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...