Εικονική περιήγηση στον χώρο της Βουλής των Ελλήνων για μαθητές του σχολείου μας.

Tην Παρασκευή 11/02/2022 πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εικονική επίσκεψη στον χώρο της Βουλής των Ελλήνων.

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων διοργανώνει για τη φετινή σχολική χρονιά, αντί της συνηθισμένης δια ζώσης   επίσκεψης, διαδικτυακές ξεναγήσεις προκειμένου οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  να αποκτήσουν μια βιωματική, έστω και από μακριά, εικόνα των χώρων του Κοινοβουλίου.                                   

Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας που συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων, είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν, μέσω τρισδιάστατης εικονικής περιήγησης, στην αίθουσα των συνεδριάσεων της Βουλής των Ελλήνων, στο Περιστύλιο και στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου φιλοξενείται η επετειακή έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων δύο αιώνες μετά», που επιμελήθηκε η Βιβλιοθήκη της Βουλής. Έτσι ήρθαν σε επαφή με εικαστικά τεκμήρια αλλά και σπάνια κείμενα, που αφηγούνται την πορεία των Ελλήνων προς την κατάκτηση της ελευθερίας.                                                                                      

Με την ολοκλήρωση της ξενάγησης οι μαθητές/τριες διατύπωσαν ερωτήματα που αφορούσαν και τους υπόλοιπους χώρους του κτιρίου της Βουλής και τη συμβολική διάσταση του Κοινοβουλίου ως κατεξοχήν χώρου των δημοκρατικών διαδικασιών. Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού του   2ου  ΓΕΛ  Σωτήρη Σκοτίδα, που έχει αναλάβει και την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βουλή των Εφήβων».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...