ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 το Παράρτημα Καρδίτσας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας (ΕΜΕ) πραγματοποίησε στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας εκδήλωση βράβευσης  των μαθητών Δημοτικών και Γυμνασίων ? Λυκείων που διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς «Παιχνίδι & Μαθηματικά» (Δημοτικά) και «Θαλής» ,  «Ευκλείδης»  (Γυμνάσια , Λύκεια)  στην περασμένη σχολική χρονιά 2011 ? 2012.

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα παραβρέθηκαν η Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Κων/να Πράντζου, ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας κ. Θωμάς Καρανίκας, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ευθυμία Μητσιάδη, οι  τοπικοί βουλευτές  κ. Σπυρ. Ταλιαδούρος  και  κ. Ασημίνα  Σκόνδρα, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Παπαλός και εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος θέλοντας να τιμήσει τους μαθητές,  πρόσφερε σε κάθε μαθητή και ένα τεύχος του περιοδικού «Μικρός Ευκλείδης» ή  «Ευκλείδης Α?» για τα παιδιά του Δημοτικού, ενώ   στους μαθητές Γυμνασίων ? Λυκείων   ένα βιβλίο (διαφορετικό για κάθε τάξη)  προετοιμασίας Μαθηματικών  Διαγωνισμών.

Βασικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Δημήτρης Κοντοκώστας, λέκτορας του ΕΜΠ και παλιός Ολυμπιονίκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της δημιουργίας κινήτρων για μαζική συμμετοχή μαθητών σε μαθηματικούς διαγωνισμούς , αλλά και της μεθοδικής προετοιμασίας. Παράλληλα μίλησε για την διαδικασία που ακολουθείται σε Διεθνείς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς (ΙΜΟ , ΒΜΟ)

Την εκδήλωση ομόρφυνε η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας , δίνοντας ένα ιδιαίτερο χρώμα με τα τραγούδια της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...