Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Α΄ τάξης στα Μετέωρα.

 

Την Τετάρτη 13-4-2022 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών της Α τάξης του σχολείου μας στα Μετέωρα.

 

Οι μαθητές επισκέφθηκαν την Ιερά Βασιλική Μονή του Αγίου και Μεγάλου Μετεώρου και την Ιερά Μονή Βαρλαάμ.  Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Κέντρο Ψηφιακής προβολής της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων , στην πόλη της Καλαμπάκας.Εκεί παρακολούθησαν βίντεο, για τον Όλυμπο και για τη δημιουργία και την ιστορία των Μετεώρων, σε εντυπωσιακή τρισδιάστατη προβολή.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Καρκαλέτσος Χρήστος , Γκατζής Ιωάννης και Σιαφάκας Θωμάς. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων.

Από τα τριάντα μοναστήρια που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνον επτά, τα οποία, από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Σήμερα έξι μονές είναι επισκέψιμες και συγκεκριμένα:

Η ανδρική μονή του Αγίου Νικολάου του Άσμενος ή Ιερά Μονή του Αναπαυσά , η Ιερά Μονή Ρουσάνου ή Αρσάνη, η ανδρική μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, γνωστή και ως «Μεγάλο Μετέωρο», επί του υψηλότερου βράχου, η μονή των Αγίων Πάντων ή Ιερά Μονή Βαρλαάμ, η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος (Μετεώρων) και η γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου (Μετεώρων)

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...