Ενημέρωση προς τους γονείς – κηδεμόνες

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

σας ενημερώνουμε για τα εξής:

– Ο σύλλογος εκπαιδευτικών σας καλεί την Πέμπτη 30/10/2014 στις 05:30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων, σε ενημερωτική συνάντηση για θέματα λειτουργίας του Σχολείου και ενημέρωσή σας για το νέο Λύκειο, ενημέρωση που για φέτος αφορά κυρίως τους μαθητές και γονείς της Α’ και Β’ τάξης. Η ενημέρωση αυτή θα γίνει από το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Καρδίτσας και θα εστιαστεί στα διδασκόμενα μαθήματα, στην τράπεζα θεμάτων των προαγωγικών εξετάσεων, τον τρόπο προαγωγής στην επόμενη τάξη, τις τελευταίες πληροφορίες για τις πανελλήνιες Εξετάσεις του 2016 και την βαρύτητα της βαθμολογίας κάθε τάξης στην πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

– Μπορείτε να προσέρχεστε στο Σχολείο για ενημέρωση και πληροφόρηση για την φοίτηση και την επίδοση των μαθητών κάθε ημέρα από τις 10:30 ως τις 13:15. Προηγούμενη της επίσκεψης επικοινωνία θα βοηθήσει την ενημέρωση αυτή. Η Πέμπτη είναι η ημέρα που όλοι οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στο Σχολείο είναι διαθέσιμοι για την ενημέρωσή σας.

– Η πρωινή έγκαιρη προσέλευση των μαθητών στο χώρο συγκέντρωσης είναι απαραίτητη για την ενημέρωσή τους. Επιβάλλεται να συνεισφέρετε προς αυτή την κατεύθυνση.

– Το όριο των απουσιών των μαθητών είναι 114 εκ των οποίων οι 64 πρέπει να είναι δικαιολογημένες είτε από γιατρό είτε από τον γονέα-κηδεμόνα. Μπορείτε ως γονείς – κηδεμόνες να δικαιολογήσετε απουσίες έως 10 ημερών απουσίας της μαθήτριας/μαθητή και όχι πάνω από δυο συνεχόμενες ημέρες κάθε φορά. Κάθε απουσία πάνω από την εκατοστή δέκατη τέταρτη (114) αθροιστικά από την αρχή του έτους  θέτει εν αμφιβόλω την επαρκή φοίτηση της μαθήτριας/μαθητή, εκτός και αν οι εν λόγω απουσίες δικαιολογούνται από ιδιώτη γιατρό ή δημόσιο νοσηλευτικό ιδρύμα ή σχολιατρική υπηρεσία και ταυτόχρονα η μαθήτρια/μαθητής έχει μέσο όρο βαθμολογίας των τετραμήνων φοίτησης πάνω από 15.

Ο Διευθυντής

Γεώργιος Λίτσιος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...