ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΑ Α.Ε.Ι.

Σας ενημερώνουμε για την οργάνωση τηλεδιασκέψεων από τμήματα Α.Ε.Ι., που αφορούν στην πληροφόρηση των μαθητών/τριών σχετικά με το αντικείμενο και τις προοπτικές σπουδών. Παρακαλούμε να αναρτηθεί στη σελίδα του σχολείου ή να ενημερωθούν με email οι μαθητές/τριες του σχολείου σας.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ:

1. Το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών & Σταδιοδρομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, υπό την αιγίδα των Πρυτανικών Αρχών και σε συνεργασία με τα Κέντρα Εκπαιδευτικής & Συμβουλευτικής Υποστήριξης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνουν, για ακόμα μία χρονιά, την πενταήμερη εκδήλωση με θέμα:

«Οι Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο»

Η εκδήλωση απευθύνεται στις μαθήτριες και τους μαθητές Γ΄ Λυκείου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων με σκοπό την έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση τους, σε σχέση με τις προοπτικές σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης και περαιτέρω απασχόλησης και θα πραγματοποιηθεί:

διαδικτυακά από τη 1 έως και τις 5 Φεβρουαρίου 2021.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι (μέλη Δ.Ε.Π.) απ’ όλα τα Τμήματα και τις μονοτμηματικές Σχολές του Α.Π.Θ. οι οποίοι θα παρουσιάσουν στους μαθητές το πρόγραμμα σπουδών του κάθε Τμήματος / Σχολής, τις προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης των πτυχιούχων τους και τις συνθήκες απασχόλησής τους στην αγορά εργασίας.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης κάθε ημέρα θα πραγματοποιείται παρουσίαση των ΚΕΣΥ και εισήγηση με θέμα “Συμβουλές επιτυχούς διαχείρισης σταδιοδρομίας” από το Γραφείο Διασύνδεσης του Α.Π.Θ.
Η εκδήλωση θα αναμεταδίδεται ζωντανά μέσω των συνδέσμων:
https://www.auth.gr/video/28639

και

https://authgr.zoom.us/j/92423210351? pwd=WDVTd1VQZWkwU2E4aFc4N2k5cmZudz09 Passcode: 325849.

Παρακαλούμε κατά την εγγραφή σας να δηλώνετε το σχολείο φοίτησης.

2. Το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης έπειτα από την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης φάσης που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2020, έχει προγραμματίσει τρεις τηλεδιασκέψεις για τους ενδιαφερόμενους κατά τις ακόλουθες ημερομηνίες και ώρες:
την Πέμπτη 11/2/2021, από 12:30 έως 14:00
την Τετάρτη 17/2/2021, από 12:30 έως 14:00
την Πέμπτη 25/2/2021, από 15:00 έως 16:30.

Η συμμετοχή των μαθητών (και των κηδεμόνων τους εάν το επιθυμούν), καθώς και των καθηγητών που διδάσκουν μαθήματα πληροφορικής ή έχουν αναλάβει να συντονίσουν τη συμμετοχή των μαθητών τους στις δράσεις αυτές, θα γίνει μέσω της πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης webex, με σύνδεση σε διεύθυνση που θα κοινοποιηθεί στους συντονιστές των σχολείων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής. Αυτοί με τη σειρά τους, θα την κοινοποιήσουν στους μαθητές που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν και θα αναλάβουν την οργάνωση της συμμετοχής για τις δύο πρώτες τηλεδιασκέψεις που θα πραγματοποιηθούν τις δυο τελευταίες ώρες του ωρολογίου προγράμματος.
Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση των Λυκείων της αρμοδιότητάς σας για τη δυνατότητα συμμετοχής στις προγραμματισμένες αυτές ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις.
Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος θα πρέπει να συμπληρώσουν την αντίστοιχη φόρμα συμμετοχής στον σύνδεσμο:
https://forms.gle/9CWir89B8NNhavfJ7 μέχρι την Παρασκευή 05/02/2021.

Κ.Ε.Σ.Υ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΤΟΜΕΑΣ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ
ΠΛΑΣΤΗΡΑ 56, ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΜΥΡΓΙΩΤΗ
(Ημέρες Γραφείου: Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη, Τηλεργασία: Πέμπτη-Παρασκευή)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2441354525, 2441079891

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...