Ενημερωτική Επιστολή προς τους γονείς

Αγαπητοί Γονείς

Η φετινή σχολική χρονιά είναι στο ήδη στο δεύτερο μήνα της και οι λειτουργίες του Σχολείου ισορρόπησαν σχετικά γρήγορα συγκριτικά με άλλες χρονιές. Εκείνο που αποτελεί προσδοκία, είναι η ενεργή συμμετοχή σας τόσο στην ενημέρωση για τη φοίτηση και επίδοση των παιδιών σας, όσο και στα δρώμενα του Σχολείου γενικότερα.

Καθοριστική απαιτείται να είναι η συμβολή σας στην καθημερινή, απαραίτητα έγκαιρη προσέλευση των μαθητριών/μαθητών στις 08:15 κάθε ημέρα. Το όριο απουσιών που μπορεί, μόνον όταν υπάρχει σοβαρός λόγος, να κάνει χρήση κάθε παιδί είναι 114 σε όλη τη χρονιά, εκ των οποίων 64 πρέπει να είναι δικαιολογημένες είτε από γιατρό, είτε από τον γονιό ? κηδεμόνα. Η δικαιολόγηση απουσιών από κηδεμόνα γίνεται από τον ίδιο στο Σχολείο, δε μπορεί να υπερβαίνει τις δυο συνεχόμενες ημέρες απουσίας και σε σύνολο τις δέκα ημέρες το χρόνο, γίνεται δε με έγγραφο που υπογράφετε και εφόσον αυτή προσκομίζεται στο Σχολείο από τη μαθήτρια/μαθητή, με απαραίτητη ενημέρωση προς το Σχολείο για την υπογραφή σας. Επισημαίνεται ότι η δικαιολόγηση πρέπει να γίνεται το πολύ δέκα ημέρες μετά την επιστροφή της μαθήτριας/μαθητή στο Σχολείο. Επισημαίνεται επίσης ότι στο Σχολείο απαγορεύεται η κατοχή κινητών τηλεφώνων από μαθήτριες/μαθητές.

Η δια ζώσης συχνή επικοινωνία και ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς αποτελεί σημαντικό παράγοντα λειτουργίας του Σχολείου, γι? αυτό καλείστε να επισκέπτεστε το Σχολείο μια φορά το μήνα, κατά τις ώρες λειτουργίας του. Για καλύτερη επικοινωνία ? ενημέρωση προσφορότερη ημέρα είναι κάθε Τετάρτη από τις 10:30 ? 12:30 ή διαφορετικά μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γραμματεία του Σχολείου. Οι μαθήτριες/ μαθητές της Β Τάξης έχουν ήδη ενημερωθεί από το ΚΕΣΥΠ Καρδίτσας για θέματα σπουδών της Β και Γ  Τάξης, καθώς και για θέματα που αφορούν την εισαγωγή τους στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το Σχολείο είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενημέρωση αφορά τις σπουδές των παιδιών σας. Αυτή μπορεί να γίνεται είτε σε προσωπικό επίπεδο, είτε δια μέσου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στη βάση συγκεκριμένων αιτημάτων προς συζήτηση και διευκρίνιση και εν γένει για περισσότερη ενημέρωση.

Για το Σύλλογο Εκπαιδευτικών                    Για το ΔΣ του συλλόγου Γονέων

Ο Διευθυντής                                                 Ο Πρόεδρος                                   Γεώργιος Λίτσιος                                     Δημοσθένης Νούκος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...