Έπαινος στο 2ο ΓΕΛ Καρδίτσας από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (Σ.Ε.Ν.)

 

Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (Σ.Ε.Ν) βράβευσε με έπαινο «επιχείρηση καλύτερης αξιοποίησης προϊόντων ελληνικής φύσης» τη μαθητική εικονική επιχείρηση «ΤΟ- ΜΑΤΑΚΙ»   που δημιούργησαν μαθητές της Β΄τάξης  του 2ου  Γενικού Λυκείου  στα πλαίσια του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας. Η επιχείρηση  «ΤΟ-ΜΑΤΑΚΙ» συμμετείχε  στην εμπορική μαθητική έκθεση που  διοργάνωσε το Σ.Ε.Ν   στις 27 Φεβρουαρίου  στο   εμπορικό κέντρο MediterraneanCosmos στη Θεσσαλονίκη και διακρίθηκε μεταξύ  51 συμμετοχών (    18 συμμετοχών  στην εμπορική  μαθητική  έκθεση στη Θεσσαλονίκη και 33 συμμετοχών στην εμπορική μαθητική έκθεση   στην Αθήνα). Το  «ΤΟ-ΜΑΤΑΚΙ» είναι ένα καινοτόμο προϊόν βιολογικής σάλτσας ντομάτας με Gojiberryκαι μέλι , εμπνευσμένο και παρασκευασμένο αποκλειστικά  από τους μαθητές. Οι μαθητές λαμβάνοντας υπόψη το συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου τους  ( μεγάλες πεδινές εκτάσεις) και θέλοντας να συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη ,δίνοντας ταυτόχρονα ένα μήνυμα περιβαλλοντικής προστασίας, δημιούργησαν το «ΤΟ-ΜΑΤΑΚΙ» ένα μοναδικό προϊόν με τρεις καινοτομίες.: α)Η ντομάτα είναι Βιολογικής καλλιέργειας από ντόπιο σπόρο  β) συνδυάζεται με gojiberry, που ανήκει στην ίδια οικογένεια  με τη ντομάτα (αυτή των σολανοειδών) , για μεγαλύτερη διατροφική αξία γ) παστεριώνεται με σύγχρονη τεχνολογία βασισμένη  όμως στην παραδοσιακή λογική, που φυλακίζει το άρωμα και τη γεύση μέσα στο βάζο ώσπου να ανοιχθεί.

 Οι μαθητές και η υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Γεωργία Λόκα  ευχαριστούν θερμά  τον  επιχειρηματία κ. Αλέξανδρο Γκουσιάρη  για την καθοριστική  καθοδήγησή του  , τον κ. Δούκα  Λευτέρη  για τα  Gojies? berries, τον κ. Κων/νο Χουχουλή  για την ετικέτα, τον κ. Χρήστο Μητσιογιάννη για τις εκτυπώσεις καθώς και τον κ.Γεώργιο Καραμήτρο για το κρασί του.

Ο  διευθυντής  κ. Γεώργιος Λίτσιος και ο σύλλογος διδασκόντων  του 2ου Γενικού Λυκείου  Καρδίτσας συγχαίρει τους μαθητές και την υπεύθυνη καθηγήτρια  κ. Γεωργία Λόκα ΠΕ 09 για αυτή την αξιέπαινη  προσπάθειά τους  και τους εύχεται καλή συνέχεια στο δημιουργικό τους έργο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...