ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

2ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας ? Σεπτέμβριος 2012

Αγαπητοί μας γονείς

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, απευθυνόμαστε σε σας, για να εκφράσουμε τις σκέψεις και να μοιραστούμε τις αγωνίες, οι οποίες αφορούν στη λειτουργία του Σχολείου μας.

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα σχολεία είναι το οικονομικό. Για τρίτη συνεχή χρονιά η υποχρηματοδότηση του Δημόσιου Σχολείου από την Πολιτεία δημιουργεί συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στο σύνολο σχεδόν των σχολικών μονάδων. Τα προβλεπόμενα κονδύλια για τις λειτουργικές δαπάνες (αναλώσιμα, γραφική ύλη, επισκευές, θέρμανση κ.ά.) είναι πενιχρά και καθιστούν οριακή την ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Παράλληλα, τα τελευταία τρία χρόνια το σύνολο σχεδόν της κοινωνίας βιώνει τις συνέπειες μιας εξαιρετικά δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, η οποία είναι πλέον ορατή και στο σχολείο. Οι περισσότερες οικογένειες βρίσκονται αντιμέτωπες με ανατροπές στον προγραμματισμό τους, άμεσα σχετιζόμενες με τη μείωση των εισοδημάτων τους.

Μέσα σ? αυτές τις αντίξοες συνθήκες το Σχολείο καλείται να επιτελέσει τον μορφωτικό και παιδαγωγικό του ρόλο. H Παιδεία συνεχίζει να αποτελεί το απαραίτητο στήριγμα των νέων μας, ιδιαίτερα σήμερα στην εποχή της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας και για το λόγο αυτό αναδεικνύεται και ο κοινωνικός ρόλος του σχολείου. Ας έχουμε κατά νου, ότι οι επιδιώξεις όλων μας, γονιών και εκπαιδευτικών, είναι κοινές. Θέλουμε οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, τα παιδιά σας, να εφοδιαστούν όσο γίνεται πληρέστερα με όλες εκείνες τις γνώσεις και τις ικανότητες, που είναι πολύτιμες στο σχεδιασμό του μέλλοντός τους και παράλληλα να γίνουν μέτοχοι μιας ευρύτερης καλλιέργειας. Πάνω σ? αυτή τη βάση των κοινών μας στόχων μπορούμε να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας και να σταθούμε αλληλέγγυοι σ? εκείνα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας που έχουν περισσότερο την ανάγκη μας.

Oι εκπαιδευτικοί του 2ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας, δεσμευόμαστε ότι θα συγκεντρώσουμε όλες μας τις προσπάθειες για την επίτευξη των κοινών μας στόχων.

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί πρέπει να στηρίξουμε το Δημόσιο Σχολείο.

 

Να έχουμε όλοι μια καλή σχολική χρονιά.

 Ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...