ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “ΘΑΛΗΣ” 2012

Πραγματοποιήθηκε το πρωΐ του  Σαββάτου  20 Οκτωβρίου 2012  ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά  “Θαλής”.  Για τον Νομό Καρδίτσας , ορίστηκε ως εξεταστικό  κέντρο το 5ο ΓΕΛ Καρδίτσας.  Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν 115 μαθητές σχολείων του Νομού Καρδίτσας από τις τάξεις β΄ & γ΄ γυμνασίου  αλλά και  Α’ ,  Β΄,  Γ΄ Λυκείου.Το σχολείο μας συμμετείχε με 6 μαθητές.

Για μια ακόμη χρονιά, οι μαθητές που αγαπούν τα Μαθηματικά και το αντιμετωπίζουν ως πνευματικό άθλημα, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε δυσκολότερα του σχολικού επιπέδου θέματα, αλλά χωρίς το άγχος του αποτελέσματος.

Οι μαθητές που θα διακριθούν,  θα προκριθούν για την 2η φάση, τον διαγωνισμό  “Ευκλείδης” και οι επιτυχόντες αυτού θα προκριθούν για τον τελικό, την Ελληνική Μαθηματική Ολυμπιάδα “Αρχιμήδης” τον Φεβρουάριο του 2013. Οι μαθητές που θα κατακτήσουν μετάλλια στον τελικό, θέτουν υποψηφιότητα για την Εθνική Μαθηματική Ομάδα που θα συμμετάσχει στους επερχόμενους Διεθνείς Διαγωνισμούς για το 2013 (Διεθνή Ολυμπιάδα (IMO)  και  Βαλκανιάδα (BM0)).

Καλή επιτυχία στους διαγωνιζόμενους !

Δείτε τα θέματα και τις λύσεις του διαγωνισμού στην καρτέλα “Μαθηματικοί Διαγωνισμοί”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...