Μαθητικοί Διαγωνισμοί από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου

Ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής & το Κέντρο Πληροφορικής & νέων Τεχνολογιών Λάρισας προτρέπουν όλους τους μαθητές & τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν σε κάποιον από τους 2 μαθητικούς διαγωνισμούς που διοργανώνονται στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας ασφαλούς διαδικτύου από  το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ και έχουν ως θέμα:

1. “Θετικό/Δημιουργικό περιεχόμενο στο Διαδίκτυο”

2. “Αρχαία Ελλάδα και Διαδίκτυο”.

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος: ένας μεμονωμένος μαθητής ή μαθήτρια – ένα μεμονωμένο τμήμα ενός σχολείου – μια ή περισσότερες τάξεις ενός σχολείου – μια ομάδα μαθητριών και μαθητών από περισσότερα τμήματα ή τάξεις ενός σχολείου –δύο ή περισσότερες τάξεις από διαφορετικές σχολικές μονάδες  με σκοπό τη συνεργασία, την αλληλεπίδραση του μαθητικού δυναμικού και του εκπαιδευτικού προσωπικού και την από κοινού υποβολή δημιουργιών. Γι’ αυτό και όχι μόνο επιτρέπονται αυτές οι συμπράξεις αλλά και ενθαρρύνονται οι συμμετέχοντες να αναζητήσουν σχολεία-συνεργάτες για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό.

Η μορφή των συμμετοχών στο διαγωνισμό μπορεί να είναι μια ζωγραφιά, μια παρουσίαση, μια εικονογραφημένη ιστορία, ένα οπτικοποιημένο υλικό (βίντεο) ή ακόμα και μια εφαρμογή.

Το θέμα των φετινών διαγωνισμών αφορά στο μήνυμα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου “Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό. Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινά από εσένα».

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...