Ο λόγος των μαθητών συνθέτει την εικόνα του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας

Κατά την επίσκεψη μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας, που έγινε την Παρασκευή 10 Οκτώβρη, είδαμε πολύ σημαντικά ευρήματα της περιοχής που καλύπτουν χρονικά όλες τις  περιόδους της Προϊστορίας και Ιστορίας από την Παλαιολιθική και Νεολιθική Εποχή έως την Ύστερη Αρχαιότητα. Αρχικά, βρεθήκαμε στο χώρο της Προϊστορίας όπου μεγάλο ενδιαφέρον  παρουσίαζε η μικρογραφία οικίσκου από τους Μαυραχάδες, η κεραμική, ο εργαλιακός εξοπλισμός της Νεολιθικής εποχής. Στα ευρήματα της εποχής του Χαλκού αξιοσημείωτα ήταν τα αντικείμενα από τους θολωτούς τάφους, του Γεωργικού και της Κτημένης, ενώ  από την Εποχή του Σιδήρου πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα είναι τα αντικείμενα από το θολωτό τάφο του Αγ. Θεοδώρου και ευρήματα από το Ιερό των Προγόνων. Από τους Ιστορικούς Χρόνους εστιάζουμε στα μαρμάρινα αγαλματίδια από το Ασκληπιείο του Κιερίου, στην πήλινη κεφαλή του Διονύσου από τη Μητρόπολη.

Συμπερασματικά, η επίσκεψη αυτή αποσκοπούσε στην ενημέρωσή μας σχετικά με τα ευρήματα που διαθέτει το Αρχαιολογικό Μουσείο. Οι εντυπώσεις που μας έμειναν ήταν εξαιρετικές και προσδοκόύμε σε επόμενη επίσκεψη μας στο Μουσείο.

 Οι μαθητές του Α3 και για τη σύνταξη του κειμένου Χρυσόστομος Νταφόπουλος

 Η μαθήτρια Τζιατζιάφη Βασιλική γράφει για το ίδιο θέμα: πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε εκδρομή στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας. Ξεκινήσαμε όλα τα παιδιά με χαρά και ανυπομονησία για να δούμε και να θαυμάσουμε τα σημαντικά αρχαία ευρήματα της περιοχής μας. Τα αντικείμενα αυτά ανάγονται στην παλαιολιθική εποχή μέχρι και την ύστερη αρχαιότητα. Μπαίνοντας μέσα στο μουσείο αισθάνεσαι δέος καθώς νιώθεις ότι μεταφέρεσαι επιτόπου στην τότε εποχή. Παρατηρήσαμε διάφορα πήλινα αγγεία, όπως και τον εργαλειακό εξοπλισμό. Μας μάγεψε η πήλινη κεφαλή ίππου και το άγαλμα του θεού Απόλλωνα. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκαναν τα κτερίσματα των τάφων. Τέλος, μια ακόμα πινελιά γοητείας προσθέτουν τα αργυρά και χρυσά κοσμήματα.

Σίγουρα, η όλη εμπειρία θα μας μείνει χαραγμένη σε καρδιά και νου, αφού ήταν πραγματικά μοναδική.

                                      Τζιατζιάφη Βασιλική

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...