Βιωματική επίσκεψη στον πρώτο χώρο αστικού κοινόχρηστου πράσινου της πόλης.

Την Τρίτη  20/12/2022 μαθητές/τριες της Β΄ τάξης του 2ου ΓΕΛ, του 3ου ΓΕΛ και του Γυμνασίου-Λ.Τ. Μητρόπολης επισκέφτηκαν τον χώρο του Παυσιλύπου, τον πρώτο χώρο αστικού κοινόχρηστου πράσινου της πόλης. Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο «Η πόλη μου… η ιστορία μου», που εκπονούν τη φετινή σχολική χρονιά 2022-2023 με συνεργατική προοπτική τα παραπάνω σχολεία εντός του τοπικού σχολικού δικτύου, που έχουν δημιουργήσει. Οι μαθητές/τριες περιηγήθηκαν στον χώρο, ενημερώθηκαν συνοπτικά για την ιστορική εξέλιξη του πάρκου αλλά κυρίως απόλαυσαν τη δυνατότητα μιας γόνιμης διαπροσωπικής επικοινωνίας.

Υπό την οπτική αυτή αντάλλαξαν αρχικά απόψεις και προτάσεις για το επόμενο στάδιο της εκπαιδευτικής συνεργασίας τους, το οποίο θα περιέχει σύνθεση μεικτών ομάδων με συμμετέχοντες/ουσες και από τα τρία σχολεία. Μοιράστηκαν ευχές και συναισθήματα με την ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων καρτών και προσέγγισαν την τοπική μας κουλτούρα ακολουθώντας  τα ρυθμικά βήματα ενός από τους κυριότερους χορούς της περιοχής, της καραγκούνας, συνδυάζοντας αρμονικά την πολιτιστική λαϊκή παράδοση και τις ιστορικές ρίζες με τη δημιουργική μετουσίωσή τους στο παρόν.

Τέλος, συμμετείχαν στην εορταστική-συμβολική δράση, που υλοποιεί το  Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, με τίτλο: «Το δέντρο της Πρόληψης: Στολίζουμε τη Ζωή μας με Αξίες» κρεμώντας στο δέντρο μπάλες με τις αξίες που τους εκφράζουν. Τους μαθητές/τριες του 2ου ΓΕΛ συνόδευσε η κ. Μακρή Σ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...