Βιωματικό Σεμινάριο στα Μαθηματικά για τους μαθητές Γ΄ Λυκείου- Πανελλαδικές 2019

Το παράρτημα Καρδίτσας της ΕΜΕ σε συνεργασία με το ΚΕΣΥ Καρδίτσας διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που εξετάζονται σε πανελλήνιο επίπεδο στα μαθηματικά με θέμα :

Οι πανελλαδικές εξετάσεις και η επιτυχία στα μαθηματικά ως εφαλτήριο για σπουδές και σταδιοδρομία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, από τις 11:00 πμ  έως τις 14:00 μμ.

 

Οι κεντρικοί άξονες του σεμιναρίου, που έχει βιωματικό και συμμετοχικό χαρακτήρα,  είναι οι παρακάτω :

Α. Στους υποψήφιους θα γίνει από υπεύθυνο του ΚΕΣΥ Καρδίτσας ενημέρωση για τις επαγγελματικές προοπτικές που ανοίγουν οι σχολές με εξεταζόμενο μάθημα τα μαθηματικά και θα δοθούν τόσο γενικές όσο και ειδικές οδηγίες ή συμβουλές που αφορούν στην εμψύχωση των μαθητών, ώστε η επίδοσή τους στις εξετάσεις να είναι η μέγιστη δυνατή.

Β. Στην εκδήλωση θα γίνει ομιλία με περιεχόμενο την ύλη και τα θέματα των εξετάσεων, την οργάνωση των επαναληπτικών μαθημάτων, τον τρόπο διαχείρισης του χρόνου κατά τη φάση της εξέτασης αλλά και άλλες επισημάνεις  που στόχο έχουν να μπορέσουν οι μαθητές με ψυχραιμία και μέθοδο να αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, αποφεύγοντας την άσκοπη απώλεια μονάδων σε ερωτήματα που αντικειμενικά έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν σωστά.

Γ. Το προεδρείο της εκδήλωσης θα απαρτίσουν μαθητές, ώστε να διευκολυνθεί αλλά και να ενισχυθεί δυναμικά η παρουσία τους. Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί μεταξύ των μαθητών κλίμα ελεύθερης επικοινωνίας και έκφρασης αλλά και να προκύψουν ευκαιρίες  για γόνιμη ανταλλαγή ιδεών  ή τη διατύπωση εύστοχων ερωτημάτων τόσο μεταξύ τους, όσο και προς τους παρευρισκόμενους συναδέλφους μαθηματικούς.

Δ. Στους μαθητές θα δοθεί από το Παράρτημα επιλεγμένο για τις εξετάσεις έντυπο υλικό  το οποίο οι παρευρισκόμενοι μαθητές θα το αξιοποιήσουν τόσο στη διάρκεια του σεμιναρίου, όσο και στο σπίτι ή στο σχολείο τους μέχρι την έναρξη των εξετάσεων.

Εμφορούμενοι από την άποψη ότι κάθε μαθητής γνωρίζει περισσότερα μαθηματικά από όσα νομίζει, θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή του παραρτήματος θα προσφέρει σημαντική βοήθεια στους υποψήφιους των Λυκείων μας, θα περιορίσει στο ελάχιστο την αγωνία τους, θα τους απαλλάξει από το περιττό άγχος που συνήθως προκαλούν οι κάθε φύσεως εξετάσεις, θα στηρίξει ηθικά την προσπάθειά τους, θα τονώσει την αποφασιστικότητά τους και εν τέλει  θα συνεισφέρει καταλυτικά  τόσο στην επιτυχία τους, όσο και στην αναζήτηση ή την επιλογή των κατάλληλων σχολών.

Παρακαλούνται οι μαθητές να δηλώσουν στο σχολείο τους έγκαιρα τη συμμετοχή τους, ώστε να τηρηθεί η ενδεδειγμένη διαδικασία σε όλα τα στάδια της διδακτικής αυτής επίσκεψης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...