Βράβευση μαθητών που διακρίθηκαν στην 6η Ολυμπιάδα Αστρονομίας

Στις 7/9/2012 ο υπουργός παιδείας βράβευσε τους έλληνες μαθητές που διακρίθηκαν στην 6η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής που διεξήχθη στο Ρίο ντε Τζανέϊρο 4-15 Αυγούστου 2012. Η ελληνική αποστολή επέστρεψε με ένα ασημένιο μετάλλιο, δύο χάλκινα και δύο εύφημες μνείες. Το ασημένιο μετάλλιο, που είναι και το πρώτο που κατακτά η χώρα μας στο διαγωνισμό, κατέκτησε ο Μάνος Βουρλιώτης από την Αθήνα, τα χάλκινα κατέκτησαν οι Κρινιών Μαρούδα από τα Λεχαινά Ηλείας και η Ιωάννα Κούρκουλου από τα Γλυκά Νερά Αττικής, ενώ εύφημο μνεία απέσπασαν οι Πάρης Τζιτζιμπάσης από τη Δράμα και Θέμης Πράπας από τη Λάρισα.

Την πενταμελή αποστολή των μαθητών συνόδευσαν στη μακρινή Βραζιλία ο καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Σειραδάκης και ο καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Λουκάς Ζαχείλας, ενώ ως παρατηρητές συμμετείχαν επίσης στην ομάδα η Μαρία Κονταξή από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο Χρίστος Ξενάκης από το Βόλο.

Στις πέντε προηγούμενες Ολυμπιάδες, η Ελλάδα είχε κατακτήσει τέσσερα μετάλλια και αρκετές εύφημες μνείες, ενώ η επόμενη Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής θα φιλοξενηθεί στη χώρα μας και συγκεκριμένα στο Βόλο, από τις 27 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου 2013.

Συγχαρητήρια παιδιά!

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...