Διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών /τριων της Α΄ τάξης στην Αθήνα- επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

Στις 2 Νοεμβρίου 2023, το σχολείο μας πραγματοποίησε διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα, στην οποία συμμετείχαν 47 μαθητές /-τριες της Α΄ τάξης. Στο πλαίσιο αυτής της εκδρομής, την πρώτη μέρα, κατά την άφιξή μας, επισκεφτήκαμε το Μουσείο της Ακρόπολης και περιηγηθήκαμε στους εκθεσιακούς χώρους του. Ταξιδέψαμε νοερά, μεταφερθήκαμε πίσω στους αρχαϊκούς χρόνους, θαυμάσαμε τα αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής, κλασικής τέχνης που
εκτίθενται στα διαφορετικά επίπεδα του μουσείου και φτάνοντας στον τελευταίο όροφο μείναμε να ατενίζουμε με δέος τον Παρθενώνα, το πιο εμβληματικό μνημείο του ιερού βράχου της Ακρόπολης!
Στη συνέχεια, μετά από μια σύντομη στάση για φαγητό και ξεκούραση στον πεζόδρομο της οδού Ερμού, κατευθυνθήκαμε προς τη Βουλή των Ελλήνων για την προγραμματισμένη απογευματινή μας επίσκεψη. Αφού διασχίσαμε την πλατεία Συντάγματος, σταθήκαμε μπροστά από το επιβλητικό κτήριο των παλαιών ανακτόρων, όπου είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε και να φωτογραφίσουμε την εντυπωσιακή τελετή αλλαγής της προεδρικής φρουράς από τους Εύζωνες
μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Η ξενάγησή μας στους χώρους της Βουλής των Ελλήνων ήταν οπωσδήποτε μια ιδιαίτερα επιμορφωτική εμπειρία. Μετά από μια σύντομη, ιστορική αναδρομή στην εποχή του πρώτου βασιλιά της χώρας, του Όθωνα, ενημερωθήκαμε σχετικά με την ιστορία του κτηρίου της Βουλής των Ελλήνων, περιηγηθήκαμε στις εκθέσεις ιστορικού περιεχομένου και ενδιαφέροντος που φιλοξενούνται στην αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος και, τέλος, επειδή η επίσκεψή μας συνέπεσε με τις ώρες λειτουργίας του Κοινοβουλίου, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε για δεκαπέντε λεπτά τη συνεδρίαση από τα θεωρεία της αίθουσας της Ολομέλειας. Κατά την έξοδό μας από το κτήριο, είχαμε την τιμή να συναντηθούμε και να φωτογραφηθούμε με τη Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Καρδίτσας, κ. Σκόνδρα Ασημίνα.
Για το πρωί της επόμενης μέρας το πρόγραμμα περιελάμβανε έναν χαλαρωτικό περίπατο στα σκιερά, δαιδαλώδη μονοπάτια του εθνικού κήπου του Ζαππείου, τον οποίο εμπνεύστηκε και δημιούργησε η Αμαλία, η πρώτη βασίλισσα των Ελλήνων. Με τα 7.000 σπάνια δέντρα και τους 40.000 θάμνους ο κήπος αποτελεί μια πραγματική όαση πρασίνου και δροσιάς στο κέντρο της μεγαλούπολης! Μάθαμε για το περίφημο ηλιακό ρολόι που βρίσκεται στην κεντρική είσοδο και
μαγνητίζει τα βλέμματα των επισκεπτών. Η σκιά του δείκτη, ανάλογα με τη θέση του ήλιου, δείχνει και τη σχετική ώρα και όλοι μπαίνουν στην περιπέτεια να μαντέψουν την ακριβή ώρα, χωρίς να κοιτάξουν το ρολόι ή το κινητό τους, ταξιδεύοντας έτσι για λίγο, νοερά, στο μακρινό παρελθόν.

Κι από εκεί μεταβήκαμε και περιπλανηθήκαμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, για να κάνουμε στη συνέχεια μια δίωρη στάση για φαγητό και ξεκούραση στο εμπορικό κέντρο ‘The Mall’ που ήταν απλά επιβεβλημένη λίγο πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.

Φτάσαμε στην Καρδίτσα λίγα μόλις λεπτά μετά από τις 9 μ.μ. κουβαλώντας όμορφες εικόνες, επιμορφωτικές εμπειρίες και υπέροχες αναμνήσεις!!

Η εκδρομή των μαθητών/τριών της Α΄τάξης πραγματοποιήθηκε υπό τη συνοδεία της Διευθύντριας του σχολείου κ. Παναγή Γεωργούλας, της Υποδιεθύντριας κ. Μακρή Σοφίας και των εκπαιδευτικών κ. Γκαραγκάνη Ελένης και Χασιώτη Μαρίας.

 Σύνταξη και επιμέλεια: Σοφία Μακρή